Innovatie

Li-ion accu techniek

In de moderne samenleving is de oplaadbare batterij op basis van de Li-ion techniek niet meer weg te denken. Li-ion is de verzamelnaam voor een grote groep batterij-varianten, waarin het metaal Lithium gebruikt wordt. Voor de E-bike accu wordt momenteel de NCM-variant veelvuldig gebruikt. NCM staat voor de metalen Nickel, Cobalt en Mangaan die in de elektrolyt worden gebruikt. Het voordeel van NCM accu is de hoge energiedichtheid en door de  snelle ontwikkelingen binnen de Li-ion techniek neemt de energiedichtheid nog steeds toe.

De E-bike accu is opgebouwd uit een groot aantal cellen. De meest toegepaste cel is de 18650 cel (18mm dik en 650 mm lang) afhankelijk van de gekozen capaciteit bevatten onze accu`s 40, 50 of 60 van deze cellen, die deels parallel en deels in serie geschakeld zijn.

Voor een lange levensduur, veiligheid en goede werking worden de cellen bewaakt door een BMS (Battery Management System). De BMS is een essentieel onderdeel in de E-bike accu en heeft een zeer grote invloed op de levensduur van de accu.

Veria battery design

Design

De Veria 420 accu is een 36 Volt bagagerek accu.  De controllerbox zit onder accu vast aan het bagagerek.

De Veria 420 is te verkrijgen in de volgende capaciteiten:

  • 520 Wh / 14.5 Ah
  • 620 Wh / 17.5 Ah
  • 750 Wh / 21 Ah
Veldia accu nieuw op fiets - 2 (1)

Battery Management

Het Battery Management Systeem (BMS) regelt een aantal belangrijke functies: het ballanceren van de cellen, de beveiliging van de accu

bms

Lokale produktie

De Veria accu is ontwikkeld in Nederland en wordt geproduceerd in Europa.

factory